In de regio2018-12-22T15:06:07+00:00

In de regio

Wijngoed “De Hennepe”

Wijngoed de Hennepe is een van de verenigde Achterhoekse wijngaarden, waar de druiven worden geteeld op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van ondergroei met gras, klaver en bloemen. Ondergroei stimuleert via het bodemleven de bodemvruchtbaarheid. Klavers binden stikstof, zodat kunstmest nagenoeg niet nodig is. En bloemen trekken nuttige insecten aan, die schadelijke insecten op eten.

Aaltendagen

Een muzikaal en theatraal spektakel in het centrum van Aalten. Marktkramen gevuld met koopwaar, afgewisseld met straattheater, muziek en de kinderrommelmarkt. Leuk voor jong en oud!
Tijdens de 4 AaltenDagen zijn door het hele dorp prachtige straatacts te zien.
Voor kinderen is er een draaimolen, een springkussen, schminken en nog veel meer.

Data 2019: 1, 8, 15 en 22 augustus.

Volksfeest

Donderdag 12 t/m zondag 15 september 2019
Het hele dorp een weekeinde op stelten. Vier dagen vol feest en traditionele activiteiten. Vogelschieten, lampionnenoptocht en vaandelzwaaien. Een kermis met spectaculaire attracties in het centrum en rondom de Markt. Livemuziek in de cafés en op de terrassen. Kinderactiviteiten, theater en muziek vier dagen lang.

Meifeest Aalten

Elk jaar op Hemelvaartsdag staat het centrum op z’n kop met OldTimers, Lentebieren een vrijmarkt en activiteiten voor kinderen.

Datum: 30 mei 2019 vanaf 11:00 uur.

Grensmarkt Dinxperlo

De stichting grensmarkt organiseert elk jaar een gezellige braderie in Dinxperlo deze markt is, mede door de aansprekende locatie op Nederlands en Duits grondgebied langs de Heelweg/Hogestraat, een unieke markt die jaarlijks op Hemelvaartsdag wordt gehouden.

Datum: 30 mei 2019 van 10:30 tot 18:00 uur

Bockbierdag

De middag op de Markt heeft als opening het aanslaan van een houten vat bockbier.
De Bockbierdag in Aalten biedt de bezoeker, naast een ruime keus aan bieren, een beleving rondom de trots van de brouwer. In de tuin van Café Schiller staat een kleine bockbiermarkt waar tien verschillende bieren te proeven zijn. De restaurants in het centrum pakken uit met gerechten geïnspireerd op het najaarsbier, de cafés serveren meerdere bockbieren en er is live muziek op de Markt.

Tijdens de Bockbierdag is er ook Koopzondag in Aalten. In 2019 is de bockbierdag op 6 oktober vanaf 13:00 uur.

Farm & Countryfair

Bijzondere mode, aparte planten, nieuwste gebruiksartikelen en decoraties, alles is volop verkrijgbaar en geen stand is hetzelfde. Zo’n 400 winkeltjes bieden mooie en bijzondere producten aan. Geniet van bijzondere dieren, spannende shows, akoestische muziek en leuke workshops. Het pure, authentieke platteland en het moderne boerenleven staan hier volop in de schijnwerpers.

In 2019 is de Farm & Countryfair op 21, 22 en 23 juni.

Bredevoort schittert

Bredevoort Schittert voorheen de Gondelvaart van Bredevoort is een jaarlijks lichtfeest dat in het Gelderse vestingstadje Bredevoort wordt gehouden. Het evenement bestaat onder andere uit lichttaferelen, straattheater, livemuziek, exposities van amateurkunstenaars en fotografen en een lichtroute door het stadje, waarbij de straten en tuinen uitsluitend verlicht worden met lampen en vetpotjes. Tijdens het evenement is de straatverlichting gedoofd.

Data: 27, 28 en 29 september 2019.

Wijnfeest Aalten

Het derde Aaltense wijnfeest, gehouden op 7, 8 en 9 juni 2019, in het centrum van Aalten zal een vervolg zijn van een mooie traditie. De wijnboeren presenteren zich aan een lokaal publiek en de vele toeristen. Een mooie kans om dit streekproduct extra onder de aandacht te brengen.

Tijden:
Vrijdag 7 juni van 17:00 – 00:00 uur
Zaterdag 8 juni van 15:00 – 00:00 uur
Zondag 9 juni van 15:00 – 19:00 uur

Fietsroutes

Bent u iemand die kan genieten van een fietstocht door de natuur? Kijk dan hieronder welke fietsroutes in de buurt van onze Bed & Breakfast liggen!

 fietsButton

Eerste introductie

Freek en Leis Hulzink

Lees meer

intro

Contact

Freek Hulzink
Stationsstraat 22
7122 AT Aalten, Gelderland

mailIcon  info@het-rustpunt.nl

phoneIcon  0543-479279